За нас

За нас

Днес на пазара на строителни елементи вратите, касите и задвижванията се свързват с марката Hörmann, защото групата Hörmann е лидер на този пазар в Европа.

Това беше постигнато с продължаващо десетилетия, постоянно разрастване на семейната фирма под знака на иновацията, гарантирането на качеството и близостта до клиентите.

Днес групата Hörmann се ръководи от третото и четвъртото поколение - внукът и правнуците на основателя на фирмата Аугуст Хьорман. Лично отговорни съдружници са Томас Й. Хьорман, Мартин Й. Хьорман и Kристоф Хьорман.


Хьорман България

Хьорман България ЕООД

„Хьорман България“ ЕООД е основано през 2005 г. и започва дейността си с един служител в столицата София. В края на 2005 г. в представителството са заети вече 5 служители в сграда с 45 кв. м. офисни и 500 кв. м. складови части. През 2013 г. „Хьорман България“ се премества в собствена модерна сграда в Западна Индустриална Зона в Казичане, разположена на площ от 10 000 кв. м., от които 700 кв. м. офис и 6 000 кв. м. съвременна складова база. В сградата се намира и единственият по рода си в България шоурум за врати, в който могат да бъдат видени иновативните продукти на компанията. В момента във фирмата работят 17 висококвалифицирани служители, а мрежа от над 40 дистрибутори предлага продуктите на компанията и услуги, свързани с тях.


Иновативни продукти

Иновативни продукти

Първият камък в изграждането на днешното предприятие беше положен през 50-те години на миналия век с производството на нов тип гаражна врата с въртеливо-постъпателен ход - вратата Berry.

През 1960-те години пестящите място, вертикално отварящи се секционни врати за гаражи, както и за индустриални и търговски обекти, поставят началото на прогресивно развитие.

Оттогава насам продуктовата гама се разширява непрекъснато. Днес освен познатите гаражни врати тя включва и ролетни врати, врати тип хармоника, пожароустойчиви и бързо движещи се врати, задвижвания и управления за врати, както и системи в областта на товаро-разтоварната техника, противопожарни и димозащитни врати, външни и вътрешни врати, козирки и каси.


Международен растеж

Международен растеж

Групата Hörmann е водещ производител на врати в Европа. От основаването й през 1935 г. са произведени и доставени по света над 15 милиона врати. Повече от 6.000 сътрудника в 27 специализирани завода в Европа, Северна Америка и Азия разработват и произвеждат врати, каси и задвижвания за приложение в частни и търговски имоти. Седалището на представената по целия свят група Hörmann е в малкия град Щайнхаген в германската провинция Вестфалия. Последно семейното предприятие достигна годишен оборот от над 1 милиард евро. Hörmann има повече от 100 собствени представителства в над 40 държави и диструбитори в повече от 50 други държави.


Социален и културен ангажимент

В изпълнение на социалния си ангажимент фирма Hörmann традиционно подпомага проекти на общополезни организации и институции, които се занимават с въпросите на хора с увреждания или хронично болни хора.
Информация за досегашни и актуални проекти, подпомогнати от фирма Hörmann, можете да намерите на немски и английски език в интернет на адрес: www.AmHerzen.de.


Заводи-производители на групата Hörmann

бизнес място
Hörmann KG Amshausen Германия
Hörmann KG Antriebstechnik Германия
Hörmann KG Brandis Германия
Hörmann KG Brockhagen Германия
Hörmann KG Dissen Германия
Hörmann KG Eckelhausen Германия
Hörmann KG Freisen Германия
Hörmann KG Ichtershausen Германия
Hörmann KG Werne Германия
ALUKON KG, Konradsreuth Германия
Seuster KG, Lüdenscheid Германия
Berner Torantriebe KG, Rottenburg Германия
HUGA Hubert Gaisendrees KG, Gütersloh Германия
Schörghuber Spezialtüren KG, Ampfing Германия
Hörmann Alkmaar B.V. Холандия
Hörmann Legnica Sp. zo.o Полша
Tortec Brandschutztor GmbH, Волфсег Австрия
Garador Ltd., Yeovil UK
IG Doors Ltd., Cwmbran UK
Tubauto SAS, Сенс Франция
Hörmann Flexon LLC, Burgettstown PA, САЩ
Hörmann LLC, Montgomery IL, САЩ
Northwest Door LLC, Puyallup WA, САЩ
Shakti Hormann Ltd., Каркана, Секундерабад Индия
Hörmann Beijing Door Production Co. Ltd. Китай
Hörmann Tianjin Door Production Co. Ltd. Китай