Гаражни секционни врати

Мечтаната врата от Hörmann с марково качество

Елегантните автоматични секционни врати се отварят вертикално нагоре. Така се гарантира повече свободно място в и пред гаража - целият отвор за преминаване остава свободен. Секционните врати пасват винаги - независимо дали отворът на гаража е правоъгълен или скосен, дали има сегментирана или полукръгла арка. Поради това те са идеални за последващи модернизации.

Добри причини да изберете гаражните секционни врати на Hörmann

Хармонична визия

Хармонична визия

[1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии

Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [ A ]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

[ 2 ] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [ B ], [ C ] поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата. [3] Равномерно разпределение на касетите
За хармонична обща визия при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети [D]  са с абсолютно еднаква височина. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. По този начин се постига хармонична визия на вратата. [4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична. По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.
Идентична визия на касата и платното

Идентична визия на касата и платното

Хармоничната визия на една врата се постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата - както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.
Съосна бленда за изравняване на щурца

Съосна бленда за изравняване на щурца

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Абсолютно реалистични повърхности Decograin

Абсолютно реалистични повърхности Decograin

Устойчивото на UV лъчи покритие от синтетично фолио от външната страна на стоманените ламели придава истински дървесен характер, респ. изискана металик визия в цвят антрацит. Атрактивността на 6-те декора Decograin се запазва за дълго, благодарение на специалната защита на повърхността.

Оптимална дълготрайна защита

Оптимална дълготрайна защита

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. За разлика от решенията на други производители, тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода.

В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

Ефективна топлоизолация

Ефективна топлоизолация

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU.

Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*.

Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм
Практични решения

Практични решения

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата без праг. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата..

Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

Естествено по-голяма безопасност

Естествено по-голяма безопасност

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.
Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.
Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.
С нашето приложение* и  BiSecur Gateway Вашите задвижвания за гаражни и портални врати, Вашата външна врата** Hörmann

или задвижването за интериорни врати PortaMatic, както и други устройства могат да се управляват удобно от смартфон или таблет.

* За смартфони или таблети с операционна система iOS и Android.
** За тази функция е необходимо, Вашата външна врата ThermoCarbon / ThermoSafe на Hörmann да е оборудвана с автоматичната брава S5 / S7 Smart.
Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата,  за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността

Задвижване за гаражни врати SupraMatic - Дуелът

Автоматична вентилация на помещенията Климатични сензори HKSI + HKSA

Архитектурни консултации

Вие сте архитект и имате въпроси относно нашите продукти, проектирате и се нуждаете от консултация за различните модели, възможностите за комбиниране и индивидуално оформление? Или може би вече сте на етап строителна концепция и се нуждаете от техническа подкрепа и подробности по планираните строителни работи? Възползвайте се от трупаното в продължение на десетилетия ноу-хау ? нашите търговци ще Ви съпроводят и ще Ви консултират с удоволствие.

към консултации за архитекти