Пожароустойчиви плъзгащи се врати

Пожароустойчиви плъзгащи се врати за надеждна защита на обекти

За всички зони в рамките на обекта Hörmann предлага надеждни, съобразени с експлоатацията и рисковете в зависимост от пожарното натоварване плъзгащи се врати с 1 и с 2 крила. Пожароустойчивите конструкции са тествани съгласно DIN 4102, текущо проверявани за качество от Службата за изпитване на материали Брауншвайг и допуснати от института DIBt.
Пожароустойчивите плъзгащи се врати с димозащита за безопасни маршрути за евакуация са тествани допълнително и съгласно DIN 18095. Те се препоръчват за всички зони с голяма честота на преминаване, където в случай на пожар е необходимо хората да се предпазят от разпространението на опасните за живота димни газове.
За бързото преминаване пеша и с колички за багаж или малки транспортни колички пожароустойчивите плъзгащи се врати се предлагат с вградена/евакуационна врата. От съображения за противопожарна защита вградените/евакуационните врати са принципно оборудвани с горни автомати за врата с направляваща релса.

Добри причини да изберете пожароустойчивите и димозащитните плъзгащи се врати Hörmann

Висококачествена визия на вратата

Висококачествена визия на вратата

Плъзгащата се врата Hörmann предлага модерна визия на вратата с патентован V-образен жлеб при връзката между елементите без видими винтови съединения. Голямата стабилност се гарантира от влизащите един в друг лабиринтни щепселни профили. 72-милиметровите тънки елементи са равнинно залепени по цялата си площ и се подреждат един след друг с помощта на шпилки. Така се получава висококачествено платно с успоредно разположени, еднакво широки кантове на челните връзки.

До височина 9 метра отделните елементи се изработват от един детайл, без смущаващи заваръчни шевове. Това осигурява висококачествена визия на вратата.
Прецизно направляване на платното

Прецизно направляване на платното

Цилиндричната ходова ролка и стабилната направляваща ролка, в комбинация с патентованата ходова релса, осигуряват оптимално изравняване на силите. Монтираното на сачмени лагери окачване гарантира спокойно движение на вратата и лесно задействане. Регулиращи болтове позволяват прецизно 3-измерно регулиране на ходовата релса. Оцветената в цвета на вратата бленда за ходовата релса придава хармонична цялостна визия.

Челно влизане без профил от страната на влизане в стената

Челно влизане без профил от страната на влизане в стената

Този предлаган като опция модел врата е алтернатива на крилните врати с 2 крила, например на входове на обществени сгради. Тъй като в областта на влизане в стената вратата влиза челно върху бленда от благородна стомана, светлият отвор за преминаване се разширява и визията на вратата не се смущава от профил от страната на влизане в стената. Ако областта на паркиране се реши като ниша с клапа за ниша, вратата става почти невидима.

Безопасността се гарантира с пружинен болт от благородна стомана, изолационен материал и двойно гумено уплътнение.
С комфортно задвижване

С комфортно задвижване

Комбинирането на плъзгаща се врата от стомана или благородна стомана със задвижванията SupraMatic HT или ITO 400 позволява бързо отваряне и затваряне при ежедневната експлоатация. За особено спокойно и щадящо движение на вратата се препоръчват задвижванията SupraMatic HT и ITO 400 FU със стандартно включено плавно стартиране и плавно спиране. Комфортното обслужване става с дистанционно управление, бутон или манипулатор с ключ. В случай на пожар патентован механизъм освобождава задвижването. След това вратата се затваря надеждно от противотежести.

Архитектурни консултации

Вие сте архитект и имате въпроси относно нашите продукти, проектирате и се нуждаете от консултация за различните модели, възможностите за комбиниране и индивидуално оформление? Или може би вече сте на етап строителна концепция и се нуждаете от техническа подкрепа и подробности по планираните строителни работи? Възползвайте се от трупаното в продължение на десетилетия ноу-хау ? нашите търговци ще Ви съпроводят и ще Ви консултират с удоволствие.

към консултации за архитекти