Вътрешни остъкления

Като специалист с десетилетен опит в областта на касите Hörmann предлага вътрешни остъкления за различни изисквания:

 • Шумоизолация
 • Висока степен на шумоизолация
 • Топлоизолация
 • Защита от лъчения
 • Клас на пожароустойчивост G30
 • Клас на пожароустойчивост F30
 • Клас на пожароустойчивост F90
 • Визуална защита
 • Защита от взлом клас RC 2
 • Защита от взлом клас RC 3
 • Защита от взлом клас RC 4
 • Защита от стрелба клас FB4
 • Защита от падане съгласно TRAV

 

Вътрешните остъкления на Hörmann намират приложение като единични или комбинирани елементи за повече светлина и по-добър визуален контакт. Например между офиса на предприятието и производствения сектор, склада и помещението за експедиране, както и между административни и технически зони. Чрез различно разпределение на шпросите, гнезда за рамгреди и скосявания за стълбища могат да се реализират също и индивидуални решения.

Добри причини да изберете вътрешните остъкления Hörmann

Разнообразен асортимент

Разнообразен асортимент

Асортиментът от вътрешни остъкления предлага шумоизолация и топлоизолация, защита от лъчения и противопожарна защита
клас G30, F30 и F90, както и защита от взлом и стрелба и защита от внезапно падане
. С няколко малки изключения всяка от тези основни функции може да се комбинира с друга като допълнителна функция.

В зависимост от модела е възможно интегриране на ролетни щори и жалузи в остъклението с фиксирана конструкция.

Така се осигурява не само защита от погледи, но същевременно се регулират също навлизането на светлина и климата в помещението. Както ролетните щори, така и жалузите могат да се монтират в самото остъкление или между две остъкления. При последния вариант елементът се интегрира в стената хармонично и от двете страни.
Изцяло предварително монтирани

Изцяло предварително монтирани

Монтирайте вътрешните остъкления лесно и бързо. Вътрешните остъкления Hörmann се доставят като изцяло предварително монтирани модули. Така пестите ценно време при монтажа. Ролетните щори и жалузите също са монтирани и настроени в завода.

Измазване

Тествани и допуснати: При нашите пожароустойчиви остъкления G30 / F30 от 2 части вече не е необходимо измазване между стената и касата. Това спестява време!

Остъкление VarioFix

Остъкление VarioFix

За новите вътрешни остъкления VarioFix на Hörmann отклонения в дебелината на стената до 20 мм вече не са проблем: Различни дебелини на стените при ремонт или ново строителство се компенсират с регулируемия декоративен фалц. Монтирана също толкова лесно както стоманена каса за врата, VarioFix носи допълнителни предимства по отношение на продължителността на експлоатация и дизайна.

Голяма устойчивост и елегантна форма без видим фалц, комбинирани с принципа на монтаж на стоманената каса за врата предлага само касата VarioFix.
Устойчиви повърхности

Устойчиви повърхности

Грундиране

Нанесеното в завода грундиране осигурява оптимална защита на касата и много добра основа за по-нататъшна обработка.

Нанасяне на окончателно прахово покритие

Синтетичното прахово покритие впечатлява с оптимален завършек и се отличава с качествени характеристики като голяма твърдост, голяма еластичност и възможност за ударно формоване, както и гланц и запазване на цвета. При стоманените каси с прахово покритие не се забелязват наклонени срезове.

По желание получавате почти всички цветове от палитрата RAL.

Повърхност от благородна стомана

Когато към повърхността на касата има високи изисквания за устойчивост на външни влияния, пръв избор са вътрешните остъкления от благородна стомана (V2A / V4A).

Архитектурни консултации

Вие сте архитект и имате въпроси относно нашите продукти, проектирате и се нуждаете от консултация за различните модели, възможностите за комбиниране и индивидуално оформление? Или може би вече сте на етап строителна концепция и се нуждаете от техническа подкрепа и подробности по планираните строителни работи? Възползвайте се от трупаното в продължение на десетилетия ноу-хау ? нашите търговци ще Ви съпроводят и ще Ви консултират с удоволствие.

към консултации за архитекти