Гаражна секционна врата Hörmann с повърхност Duradecor

Гаражни секционни врати

Разкрийте си множество предимства

Секционните врати се отварят вертикално и се разполагат под тавана, пестейки място. Благодарение на тази конструкция те предлагат максимално място в и пред гаража. Гаражните секционни врати могат да бъдат монтирани във всеки отвор на гараж и предлагат до 14 см по-голяма ширина на светлия отвор за преминаване в сравнение с вратите с въртеливо-постъпателен ход. Освен това те са оптимално уплътнени от четирите страни с трайно еластични и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения.

Позволете си този комфорт.

Гаражните секционните врати са тествани и сертифицирани съгласно високите изисквания за безопасност на европейската норма 13241-1. Дали старата Ви гаражна врата отговаря на актуалните норми за безопасност можете да установите с помощта на контролната карта за безопасност.

Промоционални оферти, които със сигурност ще Ви впечатлят

Врати от производител № 1 в Европа, на специална цена

 

 

към предложенията за гаражни врати »

Промоционални оферти, които със сигурност ще Ви впечатлят

към предложенията за гаражни врати »

Изберете подходящия тип врата

Имате избор: С  двустенните гаражни секционниврати LPU 67 Thermo и LPU 42 залагате на открояваща се, съответно много добра топлоизолация. А освен това също и на по-голяма стабилност и по-спокоен ход. Едностенната гаражна секционна врата LTE 42 е идеална за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация. В случай че дървото определя визията на Вашия дом, най-подходяща е секционната врата с пълнеж от масивна дървесина LTH 42 на Hörmann.

LPU 67 Thermo

Енергоспестяващата врата впечатлява с отлична топлоизолация благодарение на ламелите с дебелина 67 мм и прекъснат термомост.

LPU 42

Двустенната гаражна секционна врата LPU 42 предлага много добра изолация със своите ламели с дебелина 42 мм.

LTE 42

Едностенната врата LTE 42 е изгодното решение за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация.

LTH 42

Вратата от масивна дървесина е отлично пригодена за дървени постройки или сгради с повече дървени елементи, като напр. фахверк или фасадни елементи.

Мотиви за секционни врати от стомана

Обшивка на S-линии (LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на M-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на D-линии (LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на T-линии (LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на касети (LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 450, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 456, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 461 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 451 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 457, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 462 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 452 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 458, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 454, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 469 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 459 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 481 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 471 без остъкление (без изображение)

Обшивка на T-линии (LPU 42) мотив 501 с непрекъснати апликации с визия благородна стомана, дърво (изображение) или в желания от Вас цвят по RAL

Обшивка на T-линии (LPU 42) мотив 500 с разделени апликации с визия благородна стомана или дърво (изображение), бяло RAL 9016

Повърхности за секционни врати от стомана

Duragrain Oberfläche

Duragrain

При детайлната, естествена и цветоустойчива повърхност Duragrain можете да избирате между 24 декора, като например визия "бетон" (виж изображението), "ръжда" или "естествен камък". Иновативният метод на дигитален печат и окончателното покритие от устойчив защитен лак гарантират трайно красива и устойчива на надраскване визия на вратата.

Decograin Oberfläche

Decograin

Повърхностите Decograin с устойчиво на UV лъчи покритие от синтетично фолио придават на Вашата секционна врата истински дървесен характер, респ. изискана металик визия в цвят антрацит. Можете да избирате между пет естествени дървесни визии или елегантна металик визия.

Silkgrain Oberfläche

Silkgrain

Поради изискания вид, който придава на вратата, копринено гладката повърхност Silkgrain е пръв избор в съвременната архитектура. Освен това, 50 % по-дебелата външна ламарина придава по-голяма стабилност на ламелите и още по-спокоен ход на вратата. Тази повърхност се предлага в бяло RAL 9016, в 15 предпочитани цвята или в желания от Вас цвят по RAL.

Sandgrain Oberfläche

Sandgrain

Фино структурираната повърхност за строителни предприемачи с определен бюджет е изключително подходяща за съвременни жилища и се предлага в бяло (RAL 9016), както и в 3 предпочитани цвята.

Woodgrain

При изгодната, здрава повърхност с оригинална грапава декорация малките драскотини могат да се поправят незабележимо, благодарение на щамповането. Тази повърхност се предлага в бяло RAL 9016, в 15 предпочитани цвята или в желания от Вас цвят по RAL.

Цветове за секционни врати от стомана

Двустенните секционни врати LPU и страничните врати се предлагат стандартно в бяло (RAL 9016), в 15 изгодни предпочитани цвята, в около 200 цвята по RAL*, както и в много от цветовете по NCS и DB. При повърхността Sandgrain можете да избирате между 3 предпочитани цвята**. Едностенните врати LTE 42 се доставят стандартно в бяло RAL 9016.

RAL 9016 бял трафик (стандартен цвят)

15 предпочитани цвята

RAL 9007 сив алуминий

RAL 9006 бял алуминий **

RAL 8028 почвено кафяво **

RAL 8003 глинено кафяво

RAL 8001 охра кафяво

RAL 7040 сиво

RAL 7035 светло сиво

RAL 7030 каменно сиво

RAL 7016 антрацитно сиво **

RAL 6009 борово зелено

RAL 6005 мъхово зелено

RAL 5014 гълъбово синьо

RAL 5011 стоманено синьо

RAL 3003 рубинено червено

RAL 1015 светла слонова кост

 

Моля, обърнете внимание:

По принцип вътрешните страни на гаражните секционни врати са боядисани в сиво-бяло (RAL 9002). При двустенните стоманени врати, изложени продължително време на слънце, тъмните цветове трябва да се избягват, тъй като възможното огъване на ламелите може да повреди вратата. Всички цветове са базирани на съответния цвят от палитрата RAL. Изображението на цветовете и повърхностите не е обвързващо поради печатно-технически причини. Консултирайте се с компетентния партньор от Hörmann.

* Цветове RAL Classic; изключение представляват боите с перлен, блестящ и металик ефект.
** Предпочитани цветове за повърхност Sandgrain

Мотиви за секционни врати от масивна дървесина

Обшивка на S-линии, северен смърч

Обшивка на M-линии, северен смърч

Обшивка на L-линии, северен смърч

Обшивка на касети, северен смърч

Мотив 401, северен смърч

Мотив 402, северен смърч

Мотив 403, северен смърч

Мотив 403, с естествен камък, северен смърч

Мотив 404, северен смърч

Мотив 404, с естествен камък, северен смърч

Мотив 405, северен смърч

Мотив 405, с предлаган като опция обков за крилна врата „Exklusiv“, северен смърч

Видове дървесина и повърхности за секционни врати от масивна дървесина

Северен смърч

Дървесината от северен смърч представлява светъл чамов материал с преобладаващо прави влакна. Отделните смолисти образувания, витораслостите и жълтеникаво-кафявите чепове са абсолютно естествени.

Канадска ела

Канадската ела представлява белезникаво сив до светло сиво-кафяв чамов материал с предимно прави влакна и кафяви ленти от минерални влакна и отвори в кората, разположени по посока на основните влакна.

Повърхност с ефект "четка"

Двата вида дървесина се предлагат и с повърхност с ефект "четка". Тя придава естествена визия на вратата, която допринася максимално за постигане на чара на къщите с фахверкова конструкция или на провинциалния стил. Повърхността се предлага за всички гаражни секционни врати LTH и странични врати (без тези с обшивка на V касети).

Лакове за дърво, подходящи за секционни врати от масивна дървесина

Бяла вар, гланцово или покриващо

Бор

Тик

Палисандър

Абанос

ахатово сиво

борово зеленo

Nordisch Rot (северно червено)


Добри причини да изберете гаражните секционни врати на Hörmann

Модерна енергоспестяваща врата

Модерна енергоспестяваща врата

Двустенните секционни врати се препоръчват особено за гаражите, които са директно свързани с дома. Заедно с модела LPU 42 с много добра топлоизолация, моделът LPU 67 Thermo предлага всичко, което може да се очаква днес от съвременното строителство: отлична топлоизолация чрез ламели с прекъснат термомост [1] и U-стойност 0,33 W/(m²·K)*, много добро уплътняване на луфтовете между ламелите с двойни маншетни уплътнения [2] и оптимално затваряне откъм пода с двойно подово уплътнение, което компенсира също неравности по пода и намалява загубата на енергия.

* U-стойност на вратата (5000 × 2125 мм) = 1,0 W/(m²·K)
Ефективна топлоизолация

Ефективна топлоизолация

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU.

Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*.

Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм
Оптимална дълготрайна защита

Оптимална дълготрайна защита

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. За разлика от решенията на други производители, тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода.

В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

Трайно красиви декори Duragrain

Трайно красиви декори Duragrain

Новата повърхност Duragrain с 24 декора впечатлява с детайлна, естествена и цветоустойчива визия на вратата. Иновативен дигитален печат [1] върху грунда [2] на поцинкованата ламела [3] и окончателно покритие от устойчив защитен лак [4] гарантират трайно красива визия на вратата. Блендите на касата и предлаганите като опция бленди за компенсиране на щурца се доставят в съобразен с декора цвят.

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

[1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии

Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [A]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата.

[2] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [B], [C] поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Равномерно разпределение на обшивката на касети

Равномерно разпределение на обшивката на касети

[3] Равномерно разпределение на обшивката на касети

За да се постигне хармонична цялостна визия, при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети във височина [D] са абсолютно еднакви. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. Така се получава равномерна визия на вратата.

По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.

[4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Идентична визия на касата и платното

Идентична визия на касата и платното

Хармоничната визия на една врата се постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата - както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.
Съосна бленда за изравняване на щурца

Съосна бленда за изравняване на щурца

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Практични решения

Практични решения

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата без праг. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата..

Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

Естествено по-голяма безопасност

Естествено по-голяма безопасност

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.
Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и безопасно обслужване на задвижвания за гаражни и портални врати, задвижвания за външни и интериорни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум и независими институти за изпитвания.
Перфектно съгласувани

Перфектно съгласувани

Всички задвижвания, приемници и командни елементи BiSecur са 100 % съвместими. Така с натискане на бутон на Вашето дистанционно управление или радиоманипулатор освен гаражната и порталната врата командвате също и брави на външни врати, задвижвания за врати или други устройства с приемници BiSecur. Интерфейсът HCP, стандартно включен във всяко задвижване Hörmann, Ви дава още повече възможности. Така всички задвижвания за гаражни и портални врати Hörmann могат да се свържат изключително лесно с външни системи Smart Home.

Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата, за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутон цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS или на тази на вътрешния манипулатор FIT 5 BS Ви информира за позицията на вратата.  По желание следващо натискане на бутон* може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и безопасно.

*  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка
Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Всеки, който използва гаража си също и като помещение за упражняване на хобито си, желае вратата да изглежда хармонично и от вътрешната си страна. Премиум вариантът на модела LPU 67 Thermo задоволява точно това желание: цялата каса***, ходовите и свързващите релси, както и всички елементи на окачването се доставят в цвят сиво-бяло RAL 9002, идентично на цвета на платното от вътрешната страна. Така вратата се вписва хармонично в помещението и повишава стойността на гаража Ви. Освен това, благодарение на тандемните ходови ролки, вратата се движи изключително спокойно и равномерно.

*** Външната страна на касата също е в сиво-бяло RAL 9002, поради което при вратите в бял цвят RAL 9016 се препоръчва облицовка на касата.

Галерия

Обшивка на T-линии

мотив 500 с разделени апликации с визия благородна стомана, RAL 7016

Обшивка на T-линии

Silkgrain каменно сиво RAL 7030, мотив 501 с непрекъснати апликации с визия на дърво

Мотив на вратата 405

Врата от масивна дървесина, лакирана от двете страни в бяло, с обков за крилни врати и декоративни дръжки

Обшивка на M-линии

Decograin Rosewood

Обшивка на T-линии

Silkgrain антрацитно сиво RAL 7016, мотив 500 с разделени апликации с визия на дърво

Обшивка на S-линии

Woodgrain борово зелено RAL 6009

 

Обшивка на касети

Woodgrain антрацитно сиво RAL 7016

Обшивка на M-линии

антрацитно сиво, RAL 7016, алуминиева външна врата Hörmann ThermoSafe мотив 565, антрацитно сиво, RAL 7016 с предлагани като опция странични части и оберлихт

Обшивка на касети

Decograin Golden Oak

 

Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността

Автоматична вентилация на помещенията Климатични сензори HKSI + HKSA