Гаражни секционни врати

Открийте многобройните предимства

Секционните врати се отварят вертикално и са разположени под тавана, за спестяване на място. Благодарение на тази конструкция те предлагат максимално място в и пред гаража. Гаражните секционни врати могат да бъдат монтирани във всеки отвор на гараж и предлагат с до 14 см по-голяма ширина на светлия отвор за преминаване в сравнение с вратите с въртеливо-постъпателен ход. Освен това те са оптимално уплътнени от четирите страни с трайно еластични и устойчиви на атмосферни влияния уплътнения.

Гаражните секционните врати са тествани и сертифицирани съгласно високите изисквания за безопасност на европейската норма 13241-1. Дали старата Ви гаражна врата отговаря на актуалните европейски норми за безопасност можете да установите с помощта на контролната карта за безопасност.

Промоционални оферти, които със сигурност ще Ви впечатлят

Врати от производител № 1 в Европа, на специална цена

 

 

към предложенията за гаражни врати »

Промоционални оферти, които със сигурност ще Ви впечатлят

към предложенията за гаражни врати »

Изберете подходящия тип врата

Имате избор: С двустенните гаражни секционни врати LPU 67 Thermo и LPU 42 залагате на отлична, съответно много добра топлоизолация. А освен това също и на по-голяма стабилност и по-спокоен ход. Едностенната гаражна секционна врата LTE 42 е идеална за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация. В случай че дървото определя визията на Вашия дом, най-подходяща е секционната врата с пълнеж от масивна дървесина LTH 42 на Hörmann.

LPU 67 Thermo

Енергоспестяващата врата впечатлява с отлична топлоизолация благодарение на ламелите с дебелина 67 мм и прекъснат термомост.

LPU 42

Двустенната гаражна секционна врата LPU 42 предлага много добра изолация със своите ламели с дебелина 42 мм.

LTE 42

Едностенната врата LTE 42 е изгодното решение за отделни гаражи, които не се нуждаят от допълнителна топлоизолация.

LTH 42

Вратата от масивна дървесина е отлично пригодена за дървени постройки или сгради с повече дървени елементи, като напр. фахверк или фасадни елементи.

Преглед на мотивите секционни врати от стомана

Обшивка на S-линии (LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на M-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на D-линии (LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на T-линии (LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), бяло RAL 9016

Обшивка на касети (LPU 42, LTE 42), бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 450, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 456, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 461 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 451 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 457, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 462 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 452 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 458, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 454, бяло RAL 9016

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 469 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 459 без остъкление (без изображение)

Обшивка на L-линии (LPU 67 Thermo, LPU 42), мотив 481 с остъкление, бяло RAL 9016; мотив 471 без остъкление (без изображение)

Обшивка на T-линии (LPU 42) мотив 501 с непрекъснати апликации с визия благородна стомана, дърво (изображение) или в желания от Вас цвят по RAL

Обшивка на T-линии (LPU 42) мотив 500 с разделени апликации с визия благородна стомана или дърво (изображение), бяло RAL 9016

Преглед на мотивите секционни врати от масивна дървесина

Обшивка на S-линии, северен смърч

Обшивка на M-линии, северен смърч

Обшивка на L-линии, северен смърч

Обшивка на касети, северен смърч

Мотив 401, северен смърч

Мотив 402, северен смърч

Мотив 403, северен смърч

Мотив 403, с естествен камък, северен смърч

Мотив 404, северен смърч

Мотив 404, с естествен камък, северен смърч

Мотив 405, северен смърч

Мотив 405, с предлаган като опция обков за крилна врата „Exklusiv“, северен смърч

Добри причини да изберете гаражните секционни врати на Hörmann

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

[1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии

Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [A]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата.

[2] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [B], [C] поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Равномерно разпределение на обшивката на касети

Равномерно разпределение на обшивката на касети

[3] Равномерно разпределение на обшивката на касети

За да се постигне хармонична цялостна визия, при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети във височина [D] са абсолютно еднакви. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. Така се получава равномерна визия на вратата.

По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.

[4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Идентична визия на касата и платното

Идентична визия на касата и платното

Хармоничната визия на една врата се постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата - както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.
Съосна бленда за изравняване на щурца

Съосна бленда за изравняване на щурца

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Всеки, който използва гаража си също и като помещение за упражняване на хобито си, желае вратата да изглежда хармонично и от вътрешната си страна. Премиум вариантът на модела LPU 67 Thermo задоволява точно това желание: цялата каса***, ходовите и свързващите релси, както и всички елементи на окачването се доставят в цвят сиво-бяло RAL 9002, идентично на цвета на платното от вътрешната страна. Така вратата се вписва хармонично в помещението и повишава стойността на гаража Ви. Освен това, благодарение на тандемните ходови ролки, вратата се движи изключително спокойно и равномерно.

*** Външната страна на касата също е в сиво-бяло RAL 9002, поради което при вратите в бял цвят RAL 9016 се препоръчва облицовка на касата.
Оптимална дълготрайна защита

Оптимална дълготрайна защита

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. За разлика от решенията на други производители, тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода.

В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

Ефективна топлоизолация

Ефективна топлоизолация

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU.

Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*.

Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм
Практични решения

Практични решения

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата без праг. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата..

Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

Модерна енергоспестяваща врата

Модерна енергоспестяваща врата

Двустенните секционни врати се препоръчват особено за гаражите, които са директно свързани с дома. Заедно с модела LPU 42 с много добра топлоизолация, моделът LPU 67 Thermo предлага всичко, което може да се очаква днес от съвременното строителство: отлична топлоизолация чрез ламели с прекъснат термомост [1] и U-стойност 0,33 W/(m²·K)*, много добро уплътняване на луфтовете между ламелите с двойни маншетни уплътнения [2] и оптимално затваряне откъм пода с двойно подово уплътнение, което компенсира също неравности по пода и намалява загубата на енергия.

* U-стойност на вратата (5000 × 2125 мм) = 1,0 W/(m²·K)
Естествено по-голяма безопасност

Естествено по-голяма безопасност

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.
Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.
Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.
С нашето приложение* и  BiSecur Gateway Вашите задвижвания за гаражни и портални врати, Вашата външна врата** Hörmann

или задвижването за интериорни врати PortaMatic, както и други устройства могат да се управляват удобно от смартфон или таблет.

* За смартфони или таблети с операционна система iOS и Android.
** За тази функция е необходимо, Вашата външна врата ThermoCarbon / ThermoSafe на Hörmann да е оборудвана с автоматичната брава S5 / S7 Smart.
Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата,  за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Галерия

Обшивка на T-линии

мотив 500 с разделени апликации с визия благородна стомана, RAL 7016

Обшивка на T-линии

Silkgrain каменно сиво RAL 7030, мотив 501 с непрекъснати апликации с визия на дърво

Мотив на вратата 405

Врата от масивна дървесина, лакирана от двете страни в бяло, с обков за крилни врати и декоративни дръжки

Обшивка на M-линии

Decograin Rosewood

Обшивка на T-линии

Silkgrain антрацитно сиво RAL 7016, мотив 500 с разделени апликации с визия на дърво

Обшивка на S-линии

Woodgrain борово зелено RAL 6009

 

Обшивка на касети

Woodgrain антрацитно сиво RAL 7016

Обшивка на M-линии

антрацитно сиво, RAL 7016, алуминиева външна врата Hörmann ThermoSafe мотив 565, антрацитно сиво, RAL 7016 с предлагани като опция странични части и оберлихт

Обшивка на касети

Decograin Golden Oak

 

Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността

Задвижване за гаражни врати SupraMatic - Дуелът

Автоматична вентилация на помещенията Климатични сензори HKSI + HKSA