Задвижвания за гаражни врати

Комфорт и сигурност за Вашия дом

Кой слиза с желание от автомобила при лошо време или през нощта, само за да отвори гаражната си врата. Със задвижване за гаражни врати от Hörmann Вашият път е "винаги свободен", защото отваряте гаражната врата, а също и порталната врата бързо, комфортно и безопасно директно от автомобила с помощта на дистанционно управление. С комфортното и бързо задвижване SupraMatic, изгодното задвижване ProMatic, както и задвижването ProMatic с акумулаторна батерия за гаражи без достъп до електричество Hörmann предлага иновативна задвижваща техника.

Стандартно включена към всички задвижвания за гаражни врати е радиосистемата BiSecur. Иновативната радиосистема BiSecur на Hörmann с проверка на статуса впечатлява с уникална степен на комфорт и сигурност, както и с дистанционни управления с ексклузивен дизайн и визия с огледален блясък.

С предлагания като опция Hörmann BiSecur Gateway можете да командвате Вашите задвижвания за гаражни и портални врати Hörmann, Вашата външна врата* Hörmann, както и други устройства удобно от смартфон или таблет. Като допълнение е възможно сигнализиране на позицията на вратата от Вашето задвижване за гаражни и портални врати, както и на заключването на външната Ви врата*, дори и когато сте на път.

*със специално оборудване

SupraMatic

Тази комбинация от скорост и удобство ще Ви очарова. Вашата гаражна секционна врата се отваря по-бързо и можете да влезете в гаража си директно от улицата. Вече няма да пожелаете да се откажете от комфортните функции като допълнителна височина на отваряне, напр. за проветряване на гаража, и командващо се отделно, само с един бутон на Вашето дистанционно управление, осветление на задвижването. Освен това капакът на задвижването от алуминий с ефект четка придава на SupraMatic изключително изискан вид.

ProMatic

Задвижванията за гаражни врати ProMatic са оборудвани с доказалата се техника на Hörmann – като всички превъзходни задвижвания на Hörmann. Това гарантира надеждна функция на атрактивна цена. При гаражите без достъп до електричество също не трябва да се отказвате от удобството на задвижването. Задвижването ProMatic с акумулаторна батерия прави това възможно. То се транспортира лесно и може да се зареди само за няколко часа, особено практично с помощта на предлагания като опция соларен модул.

Сравнение между нашите продукти

Категории/ Вид продукт SupraMatic E SupraMatic P ProMatic ProMatic с акумулаторна батерия
Специални области на приложение за дървени врати и врати с вградена врата за гаражи без достъп до електричество
Цикли на ден/ час 25 / 10 50 / 10 12 / 5 5 / 2
Краткосрочна максимална сила 800 N 1000 N 750 N 400 N
Скорост на отваряне макс. 22 см/сек. 22 см/сек. 14 см/сек. 13 см/сек.
Ширина на вратата макс. 5500 мм 6000 мм 5000 мм 3000 мм
Площ на вратата макс. 13,75 м² 15 м² 11,25 м² 8 м²
Стандартно включено оборудване
 • комфортна проверка на позицията на вратата
 • по-бързо отваряне на вратата
 • допълнителна височина на отваряне
 • отделно включващо се халогенно осветление
 • отделно включващо се LED осветление
 • изключително лесно програмиране
 • механична защита срещу насилствено отваряне
 • радиосистема BiSecur**
 • комфортна проверка на позицията на вратата
 • по-бързо отваряне на вратата
 • допълнителна височина на отваряне
 • отделно включващо се халогенно осветление
 • отделно включващо се LED осветление
 • изключително лесно програмиране
 • фотоклетка
 • механична защита срещу насилствено отваряне
 • радиосистема BiSecur**
 • комфортна проверка на позицията на вратата
 • допълнителна височина на отваряне
 • механична защита срещу насилствено отваряне
 • радиосистема BiSecur**
 • механична защита срещу насилствено отваряне
 • радиосистема BiSecur**

** само при Hörmann

Добри причини да изберете задвижванията за гаражни врати на Hörmann

Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистемата BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната и изключително надеждно кодирана радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и сигурно обслужване на задвижвания за гаражни, портални, пешеходни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум.
Сигурно

Сигурно

Неканените гости нямат шанс при автоматичните гаражни врати на Hörmann: Ако вратата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне автоматично попада в ограничителя на направляващата релса. Вратата се блокира незабавно и е защитена срещу насилствено повдигане. Тази блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.

Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Перфектно съгласувани и 100% съвместими

Всички задвижвания, приемници и командни елементи с технологията BiSecur са 100 % съвместими. С дистанционно управление или например кодиран радиоманипулатор отваряте удобно не само гаражната си врата, но също и оборудваната с автоматично задвижване Hörmann портална врата, командвате задвижванията за пешеходни врати и други устройства с приемници BiSecur.
С нашето приложение* и  BiSecur Gateway Вашите задвижвания за гаражни и портални врати, Вашата външна врата** Hörmann

или задвижването за интериорни врати PortaMatic, както и други устройства могат да се управляват удобно от смартфон или таблет.

* За смартфони или таблети с операционна система iOS и Android.
** За тази функция е необходимо, Вашата външна врата ThermoCarbon / ThermoSafe на Hörmann да е оборудвана с автоматичната брава S5 / S7 Smart.
Надеждно

Надеждно

Надеждната изключваща автоматика спира безопасно движението на вратата при поява на неочаквани препятствия.За още по-голяма защита и сигурност Ви препоръчваме инсталирането на фотоклетка. При задвижването HörmannSupraMatic P тя вече е стандартно включена.

Благодарение на плавното задействане и плавното спиране Вашата врата се отваря и затваря без усилие и тихо. Фазите на задействане и спиране могат да се настроят индивидуално за Вашата гаражна врата. Това щади вратата и така можете да й се радвате по-дълго време.
Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата,  за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.

***  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Турбо скорост

Турбо скорост

При оборудване на Вашата гаражна секционна врата Hörmann със задвижване SupraMatic ще влизате и излизате от гаража си по-бързо и по-безопасно. До 50% по-висока скорост на отваряне означава повече сигурност и по-малко стрес при гаражи, разположени в близост до улици с натоварен трафик. Сравнете скоростта на отваряне на задвижването SupraMatic с тази на стандартните задвижвания.

Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Сертифицирано

Сертифицирано

Задвижванията за гаражни врати с марка Hörmann са оптимално съгласувани с гаражните секционни врати на Hörmann и са изпитани и сертифицирани съгласно директивите TTZ „Защита на гаражните врати от взлом“ от независими изпитващи институти.

Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността

Автоматична вентилация на помещенията Климатични сензори HKSI + HKSA