Гаражни секционни врати

Мечтаната врата от Hörmann с марково качество

Елегантните автоматични секционни врати се отварят вертикално нагоре. Така се гарантира повече свободно място в и пред гаража - целият отвор за преминаване остава свободен. Секционните врати пасват винаги - независимо дали отворът на гаража е правоъгълен или скосен, дали има сегментирана или полукръгла арка. Поради това те са идеални за последващи модернизации.

Добри причини да изберете гаражните секционни врати на Hörmann

Модерна енергоспестяваща врата

Модерна енергоспестяваща врата

Двустенните секционни врати се препоръчват особено за гаражите, които са директно свързани с дома. Заедно с модела LPU 42 с много добра топлоизолация, моделът LPU 67 Thermo предлага всичко, което може да се очаква днес от съвременното строителство: отлична топлоизолация чрез ламели с прекъснат термомост [1] и U-стойност 0,33 W/(m²·K)*, много добро уплътняване на луфтовете между ламелите с двойни маншетни уплътнения [2] и оптимално затваряне откъм пода с двойно подово уплътнение, което компенсира също неравности по пода и намалява загубата на енергия.

* U-стойност на вратата (5000 × 2125 мм) = 1,0 W/(m²·K)
Ефективна топлоизолация

Ефективна топлоизолация

Гаражна врата с добра топлоизолация се препоръчва особено в случаите, когато гаражът е интегриран в къщата. С ThermoFrame на Hörmann ще увеличите още повече добрите изолационни свойства на вратата LPU.

Черният пластмасов профил, който се монтира лесно заедно с касата на вратата, осигурява прекъснат термомост между касата и зида и подобрява изолацията с до 15 %*.

Системата ThermoFrame се предлага като опция за всички секционни врати Hörmann.

* При двустенна гаражна секционна врата LPU с размери: 5000 × 2125 мм
Оптимална дълготрайна защита

Оптимална дълготрайна защита

Нетрошливата, висока 4 см пластмасова пета на касата обгръща плътно касата в областта, застрашена от ръжда, и предпазва трайно от евентуална корозия. За разлика от решенията на други производители, тази ефективна дълготрайна защита е налице и при застояване на вода.

В комбинация с подовото уплътнение на вратата петата на касата създава завършек, добър и във визуално отношение.

Трайно красиви декори Duragrain

Трайно красиви декори Duragrain

Новата повърхност Duragrain с 24 декора впечатлява с детайлна, естествена и цветоустойчива визия на вратата. Иновативен дигитален печат [1] върху грунда [2] на поцинкованата ламела [3] и окончателно покритие от устойчив защитен лак [4] гарантират трайно красива визия на вратата. Блендите на касата и предлаганите като опция бленди за компенсиране на щурца се доставят в съобразен с декора цвят.

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

Еднакво разстояние между профилите на обшивката

[1] Еднакво разстояние между профилите на обшивката и незабележими преходи между ламелите при вратите с обшивка на линии

Гаражните врати Hörmann се отличават с абсолютно равномерно разпределение на профилите на обшивката [A]. Ламелите са оформени така, че преходите между тях са практически невидими, когато вратата е затворена. Направете сравнение!

По желание можете да получите и практичните странични врати със съосно разпределение на линиите на обшивката, идентично на това при гаражната секционна врата.

[2] Неравномерно разпределение на профилите на обшивката [B], [C] поради различни височини на ламелите и видими преходи между тях при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Равномерно разпределение на обшивката на касети

Равномерно разпределение на обшивката на касети

[3] Равномерно разпределение на обшивката на касети

За да се постигне хармонична цялостна визия, при секционните врати Hörmann разстоянията между отделните касети във височина [D] са абсолютно еднакви. Това се постига чрез използване на еднакво високи ламели по цялата височина на вратата. Хоризонталните разстояния между касетите [E] в рамките на една ламела също са еднакви. Така се получава равномерна визия на вратата.

По желание се предлагат и странични врати със същото разпределение на ламелите, с идентична на гаражната секционна врата визия.

[4] Неравномерно разпределение на касетите [F], [G] поради различни височини на ламелите при моделите на конкурентите. Така вратата изглежда нехармонична.
Идентична визия на касата и платното

Идентична визия на касата и платното

Хармоничната визия на една врата се постига чрез множество малки детайли: Блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя във вид, идентичен на този на ламелите на вратата - както при белите врати, така и при всички повърхности. Така всичко е идеално съгласувано.

Страничните каси [ 2 ] се предлагат стандартно с бяла повърхност Woodgrain. За секционните врати с повърхностите Sandgrain, Silkgrain или Decograin можете да получите като опция облицовки на касата с повърхността на ламелите на вратата. При вратите с повърхност Micrograin облицовката на касата се доставя с гладка повърхност Silkgrain. При цветните врати, както и за вратите с повърхност Decograin, също получавате като опция подходящи облицовки на касата [ 2 ] с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата. При тези врати блендата за изравняване на щурца [ 1 ] винаги се доставя с повърхността и цвета, респ. декора на ламелите на вратата.
Съосна бленда за изравняване на щурца

Съосна бленда за изравняване на щурца

При вратите LPU тази бленда за изравняване на щурца е най-елегантното решение за незабележим преход от блендата към платното. При затворена врата горната секция на вратата е в една равнина с блендата.

Практични решения

Практични решения

За улесняване влизането и излизането на хора в/от Вашия гараж се препоръчва монтиране на вградена врата без праг. Така ще можете да изваждате велосипеди или градински уреди от гаража без да се налага да отваряте цялата гаражна врата..

Прагът от благородна стомана е висок само 10 мм в средата и 5 мм в краищата си. Това улеснява преминаването му с колела и намалява риска от спъване.

Естествено по-голяма безопасност

Естествено по-голяма безопасност

Неканените гости нямат шанс с автоматичните секционни врати на Hörmann. Когато гаражната врата е затворена, защитата срещу насилствено отваряне се фиксира автоматично в ограничителя на направляващата релса, като по този начин блокира и защитава вратата от повдигане с лост.

Тази патентована блокировка на вратата функционира чисто механично и затова, за разлика от конкурентните задвижвания, работи и без електрозахранване.
Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и безопасно обслужване на задвижвания за гаражни и портални врати, задвижвания за външни и интериорни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум и независими институти за изпитвания.
Перфектно съгласувани

Перфектно съгласувани

Всички задвижвания, приемници и командни елементи BiSecur са 100 % съвместими. Така с натискане на бутон на Вашето дистанционно управление или радиоманипулатор освен гаражната и порталната врата командвате също и брави на външни врати, задвижвания за врати или други устройства с приемници BiSecur. Интерфейсът HCP, стандартно включен във всяко задвижване Hörmann, Ви дава още повече възможности. Така всички задвижвания за гаражни и портални врати Hörmann могат да се свържат изключително лесно с външни системи Smart Home.

Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред входната врата, за да видите дали гаражната врата се е затворила. При натискане на бутон цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS или на тази на вътрешния манипулатор FIT 5 BS Ви информира за позицията на вратата.  По желание следващо натискане на бутон* може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и безопасно.

*  При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка
Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Ексклузивен изглед на вратата отвътре

Всеки, който използва гаража си също и като помещение за упражняване на хобито си, желае вратата да изглежда хармонично и от вътрешната си страна. Премиум вариантът на модела LPU 67 Thermo задоволява точно това желание: цялата каса***, ходовите и свързващите релси, както и всички елементи на окачването се доставят в цвят сиво-бяло RAL 9002, идентично на цвета на платното от вътрешната страна. Така вратата се вписва хармонично в помещението и повишава стойността на гаража Ви. Освен това, благодарение на тандемните ходови ролки, вратата се движи изключително спокойно и равномерно.

*** Външната страна на касата също е в сиво-бяло RAL 9002, поради което при вратите в бял цвят RAL 9016 се препоръчва облицовка на касата.
Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността

Автоматична вентилация на помещенията Климатични сензори HKSI + HKSA