Гаражни врати RollMatic

Комплексни системи, включително задвижване

Ролетните врати и автоматичните врати, прибиращи се под тавана се отварят вертикално и не се нуждаят от място в гаража. Благодарение на конструкцията си те предлагат максимално място в и пред гаража. 

Ролетната врата RollMatic разполага с множество иновативни детайли. От изключително лесния монтаж до усъвършенстваната патентована безопасност тази концепция преминава като червен конец през всички аспекти на продукта. За по-лесна поддръжка стандартно включеното задвижване е предвидливо монтирано извън облицовката на намотаващия вал. Вградените функции за плавно потегляне и плавно спиране на задвижването се грижат за спокойното движение на вратата и я щадят. Благодарение на пружинното компенсиране и надеждната изключваща автоматика е излишно допълнителното монтиране на защита на затварящия кант.

Пестящата място автоматична врата, прибираща се под тавана RollMatic OD е идеална за модернизации. Фината конструкция на автоматичната врата, прибираща се под тавана позволява монтиране също и в гаражи, в които няма много място. Благодарение на компактната конструкция вратата се нуждае само от 60 мм щурц. Стандартно включеното задвижване ProMatic може да се монтира по избор към дясната или към лявата хоризонтална направляваща релса, не е необходим допълнителен щурц.

Добри причини да изберете гаражните врати RollMatic на Hörmann

Надеждно компенсиране на теглото

Надеждно компенсиране на теглото

Вградена в направляващите релси система за компенсиране на теглото подпомага задвижването при отваряне, съответно затваряне на вратата и щади неговата механика. Пакетите с няколко пружини и двойните стоманени въжета обезопасяват платното срещу внезапно падане във всяка позиция. В случай на аварийно отваряне вратата може да се отвори ръчно с лекота. Затова при ролетната врата не е необходима манивела.

Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Радиосистема BiSecur със сертифицирана сигурност

Двупосочната радиосистема BiSecur е ориентирана към бъдещето технология за комфортно и безопасно обслужване на задвижвания за гаражни и портални врати, задвижвания за външни и интериорни врати, осветление и други.

Тази разработена от Hörmann екстремно сигурна заключваща технология BiSecur със стабилен обхват без смущения Ви предлага сигурността, че никой не може да копира Вашия радиосигнал. Тя е тествана и сертифицирана от експертите по сигурността към Рурския университет, Бохум и независими институти за изпитвания.
Надеждна изключваща автоматика

Надеждна изключваща автоматика

Вратите RollMatic са изключително безшумни и щадящи благодарение на стандартно включените задвижвания с плавно задействане и плавно спиране. Благодарение на системата за компенсиране на теглото и надеждната изключваща автоматика вратата спира безопасно при внезапно появили се препятствия. За още по-голяма защита и сигурност Ви препоръчваме инсталирането на фотоклетка.

Перфектно съгласувани

Перфектно съгласувани

Всички задвижвания, приемници и командни елементи BiSecur са 100 % съвместими. Така с натискане на бутон на Вашето дистанционно управление или радиоманипулатор освен гаражната и порталната врата командвате също и брави на външни врати, задвижвания за врати или други устройства с приемници BiSecur. Интерфейсът HCP, стандартно включен във всяко задвижване Hörmann, Ви дава още повече възможности. Така всички задвижвания за гаражни и портални врати Hörmann могат да се свържат изключително лесно с външни системи Smart Home.

Компактна ролетна врата

Компактна ролетна врата

Ролетните врати RollMatic са най-добрият избор, когато таванът на гаража Ви трябва да остане свободен или ако гаражът Ви е прекалено малък за автоматична врата, прибираща се под тавана или секционна врата. Платното

на ролетната врата се навива компактно в щурца на отвора и можете да използвате тавана за монтиране на лампи или като допълнително място за багаж. При монтажни ситуации с минимални странични ограничители RollMatic се предлага също и като външна ролетна врата за монтаж пред отвора на гаража.

Удобна проверка на позицията на вратата

Удобна проверка на позицията на вратата

Вече не се налага в дъждовно или ветровито време да стоите пред вратата, за да видите дали Вашата автоматична врата, прибираща се под тавана RollMatic OD се е затворила. При натискане на бутона цветът на LED-индикацията на дистанционното управление HS 5 BS Ви информира за позицията на вратата. По желание следващо натискане на бутон *** може да затвори гаражната врата. Не бихте могли да командвате Вашата врата по-удобно и сигурно.


*** При командване на вратата без директна видимост към нея е необходима допълнителна фотоклетка

Пестяща място автоматична врата, прибираща се под тавана

Пестяща място автоматична врата, прибираща се под тавана

При гаражи с много малък щурц са особено подходящи автоматичните врати, прибиращи се под тавана RollMatic OD. Платното на вратата се направлява по тавана с помощта на тесните направляващи релси. Пестящият място, страничен монтаж на задвижването при RollMatic OD изисква само 60 мм щурц.

Отличен дизайн

Отличен дизайн

При ексклузивните дистанционни управления BiSecur освен дизайна в черно или бяло, впечатляваща е и елегантната форма, която приляга особено приятно в ръката.
Дистанционните управления Hörmann BiSecur с предлагана като опция гланцирана повърхност с пиано лак са отличени с престижната награда reddot design за техния ексклузивен дизайн.

Изображение: Дистанционно управление HS 5 BS със стойка (опция).

Каталози
Видео

Задвижвания за гаражни врати - Спокойствие по отношение на безопасността