Системи за контрол на достъпа

Хотелски комплекси, подстъпи към фирми, терени за провеждане на мероприятия, обществено достъпни места: За каквито и степени и области на защита да става въпрос – с предлаганите от нас продукти ще се превърнем във Ваш силен партньор при системите за контрол на достъпа.

За това ще се погрижат нашите боларди с най-различни функции, прегради на пътя и бариери с повдигащо се рамо, а също и нашите прегради с шипове. При необходимост изготвяме цялостни концепции за управление, за да Ви предложим най-подходящата система според Вашите изисквания по отношение на сигурността.

Дали със Security Line за частно и обществено достъпни области или с High Security Line за максимална защита в зони с висока степен на сигурност -  Hörmann създава стандарти по отношение на сигурността.

Security Line – Сигурност за частно и обществено достъпни области

Автоматични боларди

Автоматичните боларди се предлагат в три модела. С вградено електромеханично задвижване за средна и във варианта с вградено хидравлично задвижване за висока честота на използване. Изключително висока защита предлага автоматичният болард RI-H с подсилен материал на цилиндъра.

 

 

Полуавтоматични боларди

С вграден газов амортисьор полуавтоматичните боларди са подходящи за ниска честота на използване. За инсталирането им не е необходима електрическа връзка. Болардът се спуска с ръчно натискане надолу, докато вграденият газов амортисьор го издига автоматично.

Лягащи на земята боларди

При изключително ниска честота на използване от около 2 движения дневно се препоръчват лягащите на земята боларди, които се монтират на земята и могат да се свалят до легнало положение без инструмент. Затвореният цокъл гарантира, че дори и при легнал болард няма да е налице отвор в земята.

Фиксирани боларди

Фиксираните боларди с подова плоча изглеждат идентично на автоматичните и полуавтоматичните боларди. Цилиндрите могат да се демонтират при наличие на повреди. Като базов модел с добро съотношение цена/качество са подходящи фиксираните боларди с анкери. За изключително голяма защита се препоръчват фиксираните боларди RI-FF с усилен материал на цилиндъра и усилено фиксиране към земята.

High Security Line – Максимална защита за области с висока степен на сигурност

Боларди от серията High Security

Болардите High Security Line са подходящи за надеждна защита на чувствителни области. Те се предлагат в автоматичен, лягащ на земята и фиксиран модел и са сертифицирани след провеждане на тестове с удар или отговарят на съответните изисквания по отношение на сигурността. Цилиндрите на моделите High Security Line изглеждат идентично на цилиндрите на моделите Security Line.

Роуд блокери

За по-голяма сигурност при входове и изходи с ширина до 6 метра се препоръчва използването на роуд блокери. Те се предлагат във вариантите Road Blocker 500 с височина 500 мм, съответно 1000 мм при Road Blocker 1000. Road Blocker 500 SF е подходящ за монтаж върху готова подова настилка, тъй като не са необходими изкопни работи.

Бариери с повдигащо се рамо

Контролиран вход и изход при ширина до 10 метра осигуряват бариерите с повдигащо се рамо. Те са подходящи при висока честота на ползване и отговарят на високи изисквания по отношение на сигурността.

Прегради с шипове

Преградите с шипове осигуряват контролирано преминаване в едната посока и същевременно предотвратяват преминаването в противоположната посока. Докато вариантът Tyre Killer M е подходящ за средна честота на ползване, вариантът Tyre Killer H се прилага при висока честота.

Добри причини да изберете системите за контрол на достъпа Hörmann

Компактен и гъвкав монтаж

Компактен и гъвкав монтаж

При болардите с вградено хидравлично задвижване всички функционални компоненти са компактно монтирани в модула на боларда. Вградената хидравлична система изисква минимални количества масло, което намалява значително риска за околната среда. Като опция се предлага също биологично разградимо масло, за 100%-но изключване на рисковете за околната среда. Друго предимство: С помощта на електрически / управляващ кабел управлението може да се монтира на разстояние до 80 метра от самия болард.

Модели боларди с идентична визия

Модели боларди с идентична визия

За да са възможни индивидуални комбинации от боларди от моделите Security и High Security Line цилиндрите на всички боларди изглеждат идентично. Също така фиксирани, полуавтоматични и автоматични боларди могат да се комбинират перфектно помежду си благодарение на идентично изглеждащата подова плоча. Така се получава 100% хармонична обща визия.

Бързо осигуряване на сигурност в аварийни ситуации

Бързо осигуряване на сигурност в аварийни ситуации

Отвореният подстъп не трябва да крие риск за безопасността. Посредством аварийната функция EFO (Emergency Fast Operation) спуснатите/отворените боларди, прегради на пътя и бариери с повдигащо се рамо, както и прегради с шипове се издигат/затварят много бързо в рамките на само около 1,5 секунди и гарантират бързо сигурността в аварийни ситуации.

Индивидуални концепции за управление

Индивидуални концепции за управление

Чрез модул за управление е възможно да се комбинират цялостни концепции за управление например с няколко боларда. В рамките на тези концепции могат да се конфигурират отношения между главни и подчинени боларди. Свързването на управлението става чрез удобни бързодействащи клеми. Те опростяват монтажа и улесняват техническата поддръжка на по-късен етап. По-нататък е възможно управлението да се разшири с командни елементи (като например кодирани манипулатори) и / или други периферни устройства, например за индукционни намотки.

Радиосистемата BiSecur

Радиосистемата BiSecur

Системите за контрол на достъпа могат да се обслужват комфортно и чрез радиосистемата BiSecur. Разработената от Hörmann изключително надеждна заключваща технология Ви предлага спокойствието, че никой не може да копира Вашия радиосигнал.